Om oss.

När vi flyttade till Verkebäck Västervik 1983 var vår första tanke att nu ska vi skaffa jakthund. Det blev till att leta. Vi ville ha ett korthår normal svart tax med röda tecken och det var en variant som var ganska ovanlig då. Till slut fick vi napp och vi hämtade Visa S39006/84 i Madesjö, Nybro. Då var Visa 3 månader och det blev en mycket trevlig sommar med många timmar i skogen.

Åren gick och nästa idé tog form. Westernridning skulle nog vara något för oss. Sagt och gjort, vi började med ett amerikanskt varmblod som hette Nobel Princess. Efter en tid köpte vi Quarterstoet Skips Dusty Dude och hon har varit vår läromästare både när det gäller ridning och uppfödning.

Andra viktiga personer i vårt hästliv har varit Kjell och Eva Riedmûller, John Moore, Tommy Bäcklund, Maria Björkenborn, Johan Petrén och Ingrid Kind.

Sedan år 2000 bor vi på Smitterstad Norr Gamleby.  För närvarande finns det tre hästar och fyra hundar på gården, plus ett antal ospecifierade djur. 

Tiden har rullat på. Vår kennel heter Skades och vi är inne på V-kullen. (Skade finns att läsa om i Nordisk Mytologi. Hon var gift med Njord och jaktgudinna.)

kulaoanja.se © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use